0

Help! Klaarkomen lukt niet (als man)

Man kan niet klaarkomen

Te vroeg klaarkomen of helemaal niet kunnen klaarkomen, iets wat toch echt wel regelmatig voorkomt bij mannen. Mannen die niet kunnen klaarkomen zijn waarschijnlijk toch wel stiekem jaloers op de mensen die te vroeg een orgasme krijgen. Wij verzamelden een aantal tips, speciaal voor mannen die niet kunnen klaarkomen. Ben je er klaar voor? 

Belangrijkste oorzaken

Ga eerst na wat de oorzaak of oorzaken kunnen zijn van het niet kunnen klaarkomen. Is het fysiek of misschien wel psychisch? Misschien surf je regelmatig naar websites om een oorzaak te kunnen ontdekken of om tips te krijgen. De allereerste tip: doe dat niet te vaak! Vaak staan er allerlei vooroordelen op, zoals dat de man niet opgewonden genoeg zou zijn of hij zou zich te vaak aftrekken… Deze vooroordelen helpen je natuurlijk helemaal niet. Wij geven je een aantal oorzaken, waar je wellicht wel wat aan hebt.

  • Te gefocust op klaarkomen

Iets wat geregeld voorkomt bij mannen, en ook vrouwen trouwens, die niet kunnen klaarkomen: je bent te veel gefocust op het klaarkomen. Zo veel, dat je eigenlijk helemaal niet geniet van je partner. En dat is eigenlijk toch wel het allerbelangrijkste. Probeer te focussen op je partner en leef in het moment.

  • Oververmoeid

Oververmoeidheid kan ook een rol spelen. Je werkt hard om geld te verdienen en buiten je werk heb je ook nog allemaal verplichtingen: naar de sportschool, vergaderingen van de voetbalclub of je kinderen naar muziekles brengen. En seks? Dat wordt dan gezien als iets ‘wat ook nog even moet’. Dat is natuurlijk niet de juiste instelling. Zie seks weer als een intiem moment tussen jou en je partner; een moment van ontspanning.

  • Overmatige spanning of stress tijdens seks (trauma)

Een beetje spanning mag best, helemaal als je net een nieuwe partner hebt of als het misschien één van de eerste keren is dat je seks hebt. Maar overmatige spanning of stress is niet fijn. Denk eens terug: heb je misschien een trauma opgelopen ooit? Het is belangrijk om de oorzaak te vinden, want op die manier kan je er iets aan veranderen.

Weer genieten van seks!

Misschien kun jij je er nu nog alleen maar over dromen: genieten van seks! Maar ook voor jou is dit écht weggelegd. Wat je alleen hoeft te doen is te zoeken naar de oorzaak. Kun je de oorzaak van het niet kunnen klaarkomen zelf niet vinden? Ga dan eens langs de huisarts of sexuoloog. Misschien een beetje ongemakkelijk, maar hij of zij kan je advies geven, zodat jij straks ook weer kunt genieten van seks!

  • Klaarkomen niet als enige doel hebben

We noemden het net al eerder: focus je niet te veel op het klaarkomen. Genieten van elkaar is het echt het belangrijkste. Hou dat als doel voor ogen en ontspan. Kom je niet klaar? Dat is ontzettend vervelend, maar je hebt tenminste wel genoten. Door dit doel vaker voor ogen te zien, gaat je lichaam zich misschien ook wat meer ontspannen, waardoor de kans op het klaarkomen weer wat groter wordt.

  • Wel eens sekstoys geprobeerd?

Wil je graag wat anders uitproberen? Gooi dan eens een leuk speeltje in je winkelmandje. Er zijn verschillende toys die verschillende gebieden stimuleren. Wellicht ben jij erg gevoelig voor één van deze gebieden! Wie niet waagt wie niet wint…

  • Anale stimulatie?

Een andere oorzaak van het niet kunnen klaarkomen kan zijn dat je te weinig wrijving voelt tijdens de seks. Heb je het idee dat dit ook zo bij jou het geval is? Ga dan eens voor anaal! Wie weet wil jij straks wel helemaal niet meer anders (;

  • Ga eens voor een lekkere (erotische) massage

Zie seks als een ontspannen en intiem moment tussen jou en je partner. Voorspel is erg belangrijk. Begin met een heerlijke (erotische) massage met de lekkerste massagegel. Misschien kun je wat kaarsjes aansteken en wat rustige achtergrondmuziek opzetten. Geniet!

  • Wellicht werken libido verhogers voor jou!

Lukt het maar niet om een oorzaak te vinden? Misschien is jouw libido gewoon niet zo hoog. Dat kan natuurlijk! Daar is een oplossing voor bedacht: libido verhogers. Je vindt verschillende soorten in onze webshop. Vind je het vervelend om pillen door te slikken? Je kunt ook kiezen voor crèmes: super makkelijk!  

Misschien kan een seksspel de uitkomst bieden

Bij een spannende avond kan een seksspel eigenlijk niet ontbreken. Een seksspel helpt je bij het ontdekken van nieuwe dingen, misschien dingen die je niet gelijk zou proberen. Maar dat is juist goed! Ga op avontuur en ontdek nieuwe standjes of nieuwe gebieden op je lichaam waarvan jij opgewonden raakt! 

  • Sekstantra

Over iets nieuws proberen gesproken: heb je wel eens gehoord van een sekstantra? Tantra gaat niet alleen over seks, maar het is een manier om relaties, seks, intuïtie en spiritualiteit beter te begrijpen. Trek gewoon eens twee uur op een avond uit om heerlijk te badderen en daarna even te mediteren met elkaar om nog meer ontspannen te worden. Steek wierook aan, zet zachte muziek op en zorg dat de kamer op een goede temperatuur is. Kijk elkaar 5 minuten gewoon eens aan, vertel vervolgens waarnaar je verlangt en wat je zo aantrekkelijk vindt aan je partner. Het belangrijkste is een open houding en geen verwachtingen. Zo kan jij je richten op het plezier van dit avontuur!

Iedereen is anders! 

En als laatste tip: communiceer met elkaar. Iedereen is anders en iedereen vindt andere dingen lekker. Het is belangrijk om dit met je partner te delen. Wees niet onzeker, maar geloof in jezelf! Ga vaker op ontdekkingstocht om op zoek te gaan naar de dingen die jij fijn vindt! Kortom nog genoeg te ontdekken en te proberen. 

Bekijk ook eens
Shunga - Massagekaars Rose Petals/Aphrodisia - 30 ml

€ 8,99

Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis
Truth or Dare - Erotische Editie

€ 29,99

Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis
Fleshlight - Pink Lady Vortex

€ 69,99

Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis